Продавець ЦветОК розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
202 відгуків
promo_banner

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (95) 252-27-57
+380 (97) 026-27-96
ЦветОК

Міцеля гриба Вешенька Лимонна 10 г

30 ₴

  • Немає в наявності
Міцеля гриба Вешенька Лимонна 10 г
Міцеля гриба Вешенька Лимонна 10 гНемає в наявності
30 ₴
+380 (95) 252-27-57
  • +380 (97) 026-27-96
+380 (95) 252-27-57
  • +380 (97) 026-27-96
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Вешенька лимонна (Pleurots citrinopileaus)
Вешенка лимонна справедливо входить до найпопулярніших грибних різновидів, вона привертає увагу незвичайно яскравим забарвленням капелюшок і витонченою конічною формою плодових тіл. Лимонна вешенька дуже приваблива та швидко росте, у групах, з тонкими ніжками та лійкоподібними жовтими шапками, поверхня капелюшки суха, яскраво-жовта, з віком вона вицвітає й набуває рудувато-жовтого відтінку. Ніжки білі або жовтуваті. Легко вирощується за допомогою соломи, тирси, картону та іншого субстрату, що містить целюлозу. У природі росте на деревах листяних порід, переважно на в'язах, сухостійке, валежиці та всіх різновидах ільму, зрідка на березі та тополі, у періоди дощів відбуваються піки плодоносіння. Лимонна вешенька менш продуктивна, порівнюючи з іншими різновидами вештування, після двох спалахів плодоносіння вона не з'являється. Для ініціації плодоносіння температура має бути не менш ніж 18 °C. У період плодоносіння температура середовища має бути 23-29 °C. Також лимонній вішці необхідне свіже повітря, для того, щоб нормально розвиватися, інакше високий рівень діоксиду вуглецю в грибному метаболізмі накопичуватиметься в , що росте, і розмір капелюшки може неабияк зменшитися. Цей гриб не рекомендується вирощувати в промислових умовах, позаяк врожайність його не така висока, у зв'язку з цим його поширеність на ринках досить обмежена.

ИНСТРУКЦИЯ ПО ВЫРАЩИВАНИЮ
Вирощування грибів на деревині (екстензивний спосіб)
Вежку вирощують на деревних панчіх у теплицях або підвалах, у тіністих місцях на присадибній ділянці. Свіжозброєні дула осіни, тополі або дуба розпилюють на панчохи завдовжки 30-40 см і діаметром 15-25 см. У підготовлених відрізках звернуть отвори завглибшки 4-5 см і діаметром 2 см або роблять надпилки на всій площі, або зарубки сокирою. У ці отвори кладуть трохи міцелію, після закривають шматочками кори, тріскками, тирсами або мохом, щоб грибниця не вивалилася з них. Повітря в приміщенні має бути не сухим, з відносною вологістю 90%. За меншої вологості можна розпилювати (розбризкувати) воду. Через 2-3 місяці міцелій гриба пронизує всі панчохи. Надалі панчохи можна винести з приміщення й кожну панчішню прикопати в землю на 10-15 см завглибшки в затінене місце, куди не потрапляють прямі сонячних променів. А можна висаджувати відразу в саду, притом у будь-яку пору року, навіть взимку. Морозів міцелей не боїться. У цей період необхідно поливати панчіх. Гриби висажені на деревині, ростуть 5-6 років.
Норма витрати: Одного паковання міцелія досить на 50 кг деревини.
Вирощування грибів на рослинних залишках (інтенсивний спосіб)
Субстрат
Як субстрат використовується солома або лузка соняшника. Солома та лупка мають бути гарної якості, без ознак гниття та цвілі. Перед обробленням соло бажано подрібнити, у домашніх умовах досить буде подрібнення до 3-7 см. Подрібнення робить солому компактною й доступнішою для ферментів міцелію.
Підготовка субстрату: Для домашніх умов можна використовувати прості варіанти пастеризації, наприклад, окропом. Субстрат заливають водою з температурою 80-90 °C і витримують 3-4 години для лупи або 7-8 годин для соломи. Потім воду зливають, а субстрат (солома або лузка) має охолонути до температури 20-30 °C. Перед посівом міцелія й фасуванням наближене визначають вологість субстрату: якщо стиснути субстрат у руці, то між пальцями мають простати крапельки води, що відповідає оптимальній вологості субстрату — 70%. Під час перевладження вода стікатиме струменями.
Формування субстратних блоків: Потім добре охололий і відтискний субстрат перемішують із міцелієм. Готовий компост помістити в поліетиленовий прозорий мішок. Зав'язати. Для повітрообміну зробити по всій площі пакета кілька надрізів розміром 3-5 см. Отримайся готовий грибний блок.
Плодоношення: Пророщування міцелію триває 15-8 діб за температури 14-28 °C. Під час плодоношення використовується природна й активна вентиляція. Освітлювати субстратні блоки треба тільки під час плодоносіння, а на відкритих ділянках і в приміщеннях із вікнами нормальним вважається режим день-ніч. У тих місцях, де
з'явилися зачатки плодових тіл, акуратно роблять надрізи плівки. Плодоносіння проходить хвилями 2-3 тижні через 5-7 днів між хвилями. Найбільший урожай приносять перші дві хвилі. Урожайність 35-40% від ваги субстрату.
Норма витрати: 2% міцелію від загальної маси зволоженого, запареного субстрату.
Термін придатності міцелію 5-7 років. Зберігати в сухому місці.
Дата виготовлення вказана на пакованні.

Характеристики
Основні
ВиробникНасіння країни
Країна виробникУкраїна
Тип продукціїМіцелій грибів
Вид грибівГливи
Інформація для замовлення
  • Ціна: 30 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner