Смородина чорна Скарби — сорт російської селекції (1997 р.) виведений для складних умов Сибіру. Завдяки високій пристосуваності до природних умов може рости практично на будь-якому ґрунті, не хворіє і дає гарний урожай навіть у холодне сире літо. Корисні властивості смородини знайшли застосування в щоденному та лікувальному харчуванні. Ягоди зі щільною шкіркою вирізняються високим вмістом пектину, який сприяє виведенню шлаків і токсинів з організму. Аскорбінова кислота сприяє підвищенню імунітету. Ягоди смородини в свіжому та переробленому вигляді споживають у разі застуд, ангінів та інших захворювань.
Характеристики та опис смородини сорту Скарбо:
- сорт чорної смородини раннього терміну дозрівання;
- саджанці власного вихованця;
- кущ — середньозрослий, до 1,2 м;
- пагони — прямі, середньої товщини, середньої густоти;
- сорт самоплідний;
- збирання врожаю — початок липня;
- ягоди — великі (1,6...2,1 г), зі слабким блиском, одномірні, овальні форми;
- шкірка — чорного кольору, тонка;
- відрив — сухий;
- м'якоть — приємного кисло-солодкого смаку, з великою кількістю дрібного насіння;
- дегустаційна оцінка — 4,4;
- стабільно висока врожайність — до 4-6 кг із куща;
- скороплідний сорт;
- сорт стійкий до почкового кліща;
- імунітет до борошнистої роси та стовпчастої іржі;
- Незламність — середня;
- морозостійкість — до -30 град.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Смородина |
Тип продукції | Саджанці |
Колір плоду | Чорний |
- Ціна: 61 ₴
- Спосіб упаковки: пакет із субстратом