для замовлення обов'язкова плата 50%
відправлення — 3 робочих дні
Рукола вагова (сіма) 1 кг — смачна та надзвичайно корисна зелена культура. Сьогодні кожен європейський ресторан містить у своєму меню страви з додаванням цих молодих листочків. Їх кладуть у м'ясні та рибні страви, салати та закуски. Смак руколи — кислувато-гірчичний, з горіховим посмаком, що нагадує імбир. В Україні вона набирає популярності з кожним роком, купити насіння руколи поспішає люди, що ведуть ЗОЖ. Культура дає швидкий урожай, вже за місяць після посіву, тому її можна рости цілий рік у домашніх умовах.
Опис руколи
- вегетаційний період 35-48 днів;
- зелене листя зібране в розетку до 20 см заввишки, воно схоже на щавель;
- довжина їстівного листя 10-15 см, їх зривають акуратно, залишаючи трохи біля краю, щоб відросли швидше;
- смак горіхово-гірчичний, з кислинкою, легкий аромат;
- через 50 днів з'являється квітонос до 40 см заввишки з насінням;
- не вимоглива до ґрунтів.
Чим же корисна рулка? Вона багата на вітаміни групи B, С, А, Е та мінерали, тому є чудовою профілактикою застуд, зміцнює імунітет, покращує самопочуття. Рокет-салат (інша назва культури) можна виростити і для себе, і на продаж, проте для цього знадобиться якісний посадковий матеріал.
Як вирощувати руколу?
- сіють із квітня до серпня або під зиму, у жовтні, на сонячній ділянці з ґрунтом слабокислої реакції;
- насіння поміщають у політі борозенки на глибину до 1 см із кроком 2 см, шириною міжряджань 20-30 см;
- посіви можна укрити плівкою;
- прореджують у кілька етапів, щоб дистанція між рослинами в низці становила від 20 см;
- потрібні поливи 1-2 рази на 7-10 днів, прополірування, розпушування;
- літній урожай має гострий смак, листя можна ошпарити на кілька хвилин, щоб гіркота пішла.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Яскрава |
Країна виробник | Україна |
Культура | Рукола |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
- Ціна: 330 ₴/кг
- Мінімальне замовлення: 3 кг