для замовлення обов'язкова плата 50%
відправлення 3 робочих дні
Дуже смачна спаржева квасоля Борлотто, особливість якої в тому, що недостиглі стручки їдять цілком, вони швидко готуються. Родом популярний сорт з Італії, але давно полюбився українським аграріям і кулінарам. У 100 г овоча лише 31 ккал, багато калію, заліза, білка та інших компонентів, необхідних у дієтичному харчуванні. Компактна рослина спочатку випускає зелені стручки, які чудово підходять для рагу, супів, заморожування. Пізніше боби набувають сортового забарвлення, а недозрілі зерна виділяються швидкотою приготування й приємним смаком. З сухих стручків вилущують дозріле насіння, яке варлять, тушкують, а головне вони довго зберігаються й легко транспортуються.
Опис сорту Фасоль Борлотто вагова:
- вигляд кущовий;
- раннє стирт обдаровує врожаєм через 50-60 днів;
- повне дозрівання за 80 днів;
- довжина стручка понад 10 см;
- у бобі до 5-7 зерен;
- забарвлення дозрілого плоду строкатий червоно-білий;
- фасонини середні, овальні, кремові з червонуватими домішками;
- вживають в їжу боби, недостиглі та сухі зерна;
- місце посадки сонячне з легким поживним субстратом;
- сорт стійкий до захворювань.
Як проростити та садити квасоля:
Посадка квасолі передбачає попереднє замочування у воді для набухання та проростання. Кустовий сорт Борлотто можна висаджувати на місце весняних овочів, які в травні прибрали з грядки. Для раннього врожаю добре вирощувати розсаду в горщиках. Культура любить сонце, помірний полив. Кустикам для розвитку потрібна дистанція 20-40 см. Добриво дібрати золою, мінеральними складами.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Яскрава |
Країна виробник | Україна |
Культура | Гарбуз |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
- Ціна: 165 ₴/кг
- Мінімальне замовлення: 3 кг