Білий гриб сосновий — найсмачніший представник сімейства. Не дарма ж саме ці гриби так обожнюють лісові комахи. Грибочки можна зустріти в сосняку, під старими деревами. Вони люблять ховатися в торішньому листі. Гриби можна їсти навіть сирими! А як вони наваристі в супі! Вирощування білого гриба з міцелію тепер доступно для будь-якого дачника.
Білий гриб сосновий — опис:
капелюшок: 9-30 см в діаметрі, опуклий, при дозріванні плоский, коричневий;
ніжка: світла, до 4-12 см завдовжки, до 5-8 см в діаметрі;
м'якоть біла, трохи червоніє при надломі;
висаджують весь рік у приміщенні, на вулиці в теплу пору року, збирають до 4-6 разів;
температура для росту +12-25 градусів;
витрата води до 10-15 л на 1 м. кв, в спеку;
містить вітаміни групи В, цинк, залізо;
профілактика тромбозу, поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, обміну речовин;
м'якоть сушать, варять, смажать, тушкують, маринують, середній час готування — 20-40 хвилин;
урожай знімають через 3-6 місяців.
Вирощування білого соснового гриба з міцелію
Посадка міцелію білого гриба повинна проводиться в умовах, близьких до природних. Для цього вибирають будь-яке листяне (не фруктове) дерево, розпушують під ним землю. Глибина — 15-20 см. На дно укладають компост або торф до 5 см. Зверху розсипають міцелій, засипають перегноєм і землею, поливають. Досипають верхнім шаром землі, узятим із лунки. Можна мульчувати соломою до 5-7 см заввишки для збереження вологи. Перші врожаї можна отримати через 3-6 місяців, іноді на проростання грибниці йде один, а то й два роки.
Основні | |
---|---|
Виробник | Яскрава |
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Вид грибів | Білий гриб |
- Ціна: 145 ₴
- Мінімальне замовлення: 10 шт.