100 г проростків крес-салату містять приблизно 60 мг вітаміну С, чимало вітаміну з групи В, 1,3 мг вітаміну PR 160 мг солей калію, 36 мг кальцію, а також значно кількість сірки.
Проростки крес-салату знижують рівень цукру в крові, а сірка покращує апетит.
В домашніх умовах проростки можна отримати наступним чином: насіння потрібно ретельно промити, всипати до чистої скляної банки, покривши дно, і залити на декілька годин кип'яченою охолодженою водою. Банку з насінням залишити на ніч, потім воду злити. Насіння знову промити, скляну банку накрити марлею, туго обв'зв'язати і відставити в тепле, захищене від сонячних променів місце. Промивати і зливати воду слід шкірного дня, щонайменше два рази. Проростки готові до вживання через 3-6 днів.
Кулінарний рецепт - Салат з проростками крес-салату
Складники: склянка проростків крес-салату, декілька листів пекінської капусти, банку кукурудзи, червоний перець, свіжий огірок, 150 г твердого сиру, соус вінегрет.
Приготування: Сир, огірки і перець нарізати шматочками. Капусту тонко пошинкувати. Всі складники вимішати, політи соусом і відставити приблизно на годину. Перед подачою прикрасити проростками або петрушкою.
|
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Світязь |
Країна виробник | Україна |
Культура | Салат |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
- Ціна: 6 ₴