Яблуня Едера — один із найкращих сортів яблунь, солодкі плоди якого зберігаються 8 місяців і зберігають смак і аромат аж до травня. Великі гарні яблука чудового десертного смаку використовують для приготування соків, начинок, ласуються свіжими.
Сорт Яблуні Едера — опис і характеристики:
- середньорослий сорт — до 4 м, саджанці яблунь висаджують на відстані 5 м одна від одної;
- швидкозростувальні сорт формують пірамідальну крону середньої щільності;
- цвітіння — середина мая, сорту потрібні яблуні-посилювачі — флорина, Вітос та ін.
- плодоношення з 2-3 роки посадки;
- плоди: у формі перевернутого конуса з вираженими гранями, великі — масою 160-220 г;
- колір плода — зеленувато-жовтий із жовтогарячо-червоним рум'янцем;
- шкірка: еластична, середньощільна, середньої товщини — яблука добре переносять транспортування;
- м'якоть — ароматна, соковита, помірно щільна, зерниста;
- смак — винно-солодкий, гармонійний, відповідає 4,5-4,7 балам;
- урожайність — циклічна, до 50 кг із дерева;
- знімна стиглість — 2-тя половина вересня, яблука краще зняти на 5-7 днів раніше, щоб не дати їм обсипатися;
- споживча стиглість — після 3 місяців зберігання, у прохолодному місці добре лежать до травня!
- Засупостійність у сорту — середня, потрібне додаткове поливання у разі пожежі;
- висока стійкість грибковим хворобам;
- морозостійкість — 4 зона (до -24 градусів).
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Яблуня |
Тип продукції | Саджанці |
Життєва форма | Плодові дерева |
Інформація для замовлення
- Ціна: 135 ₴