Грузд Справжній (Lactarlus reslmus)
Капелюх велика, до 20 см у діаметрі, спочатку біла, округло-висувка або майже плоска, з віком стає лійкоподібною з загнутим вниз мохнатим краєм, слабо-жовтовата, з ледь помітними водянистими зонами.
М'якоть грудячи сирого біла, щільна, зі специфічним ароматом. Чумацький сік білий, гострий, гіркий смак, стикаючись із повітрям, стає сіро-жовтим.
Пластинки , що дні по ніжці, білі або кремові, з жовтуватим краєм, широкі, рідкісні. Спортовий порошок жовтуватий.
Ніжка товста, до 5 см довжини, гола, біла, іноді з жовтуватими плямами.
1 паковання зернового міцелію розраховане на 2,5 м2.
спушити землю під деревом у такий спосіб, щоб утворилася заглиблення 5-15 см залежно від розташування коріння біля поверхні ґрунту.
Рівномірно розсипати міцелій на всій спійманій поверхні. Покрити садовий (або лісовий) ґрунт, змішаний із будь-яким перегнимом, у рівних частинах.
Полити за допомогою садової лійки з розрахунку 10 л на площу 1 м2. Зверху присипати тією землею, яка утворилася під час спішування із заглибленням.
Посадку можна проводити в будь-яку пору року та під будь-якими породами дерев.
Полив виробляється в посушливу пору садовою лійкою 15-20 л на 1 м2. Гриби з'являються 4 рази на рік — двічі навесні та двічі восени, але вперше не раніше ніж за 2,5 місяця після висаджування. Перший урожай 350-500 г/м2, наступні 3,5-4,5 кг/м2. Росте грибниця довгі роки, поки живе дерево.
Щорічно, у спекотну або холодну пору року (коли гриби не ростуть), зверху на місце посадки грибів рівномірно розсипати перегною з розрахунку 15 кг/м2.
У приміщенні гриби можна спробувати виростити таким самим способом, як і шампіньйони, але результати будуть набагато гірше, ніж на відкритому зоні; ймовірність схожості також знижується.
Аматорське вирощування мікорізних та інших ґрунтових грибів не дає гарантованого результату, оскільки урожай грибів сильно залежить від погодних і багатьох інших чинників. Проте, якщо «набити руку», придбати достатній досвід у справі вирощування мікоризних грибів, а також за відомої частки старанності можна розраховувати на непогані результати.
Термін придатності міцелію 5-7 років. Зберігати в сухому місці. Дата виготовлення вказана на пакованні.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Виробник | Насіння країни |
Користувальницькі характеристики | |
Вид грибів | груздь |
- Ціна: 30 ₴