Сорт середньостиглий, напівгострий, малогніздний.
Вирощують в однорічній культурі з насіння, а в дворічній - з сіянки.
Цибулини круглясто-плоскі. Сухі луски жовті, іноді з коричневим або рожевим відтінками. Соковиті, білі, довкола шийки з позеленінням, лежкість добра. Середня маса цибулини 50-94 р.
Насіння висівають ранньою весною, якомога раніше. Для прискорення проростання і дезинфекції його замочують у 0,1% розчині марганцівки за температури +40°С протягом 8 годин, потім підсушують до стану сипучості. Насіння висівають широкорядним способом через 45 см та стрічковим - з міжряддям 30-40 см та віддалю між стрічками 15 див. Воно проростає за температури +3-5°С. Норма висіву 0,8-1,0 г/м2, глибина загортання 2-3 см До і після сівби ґрунт ущільнюють.
Збирають цибулю при підсиханні шийки в липні - серпні. При поляганні стебла рослини підривають і підсушують протягом 15-20 днів, аж поки цибулини утворять суху луску.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
- Ціна: 5 ₴