Селеру листкову використовують як приправу.
Ароматичність її дуже висока.
Коренеплід слабо розвинений, сильно розгалужений, для використання в їжу не придатний.
За вмістом мінеральних солей, білків, вітамінів серед ароматичних культур селера займає перше місце.
Селеру вирощують з розсади, оскільки вона має довгий період вегетації, а насіння дуже дрібне і повільно проростає.
Норма висіву насіння в закритому грунті 0,3-0,4 г/м2. Розсаду вирощують з пікіровкою або без неї, але в такому випадку сіянці в рядку проривають, залишаючи рослини на відстані 4-5 см. Вона чутлива до невеликих приморозків, тому її висаджують на постійне місце майже у двомісячному віці після заморозків з міжряддям 45, 60 або 70 см. Відстань між рослинами 15-20 см.
Урожай збирають вибірково, підрізаючи розетку листків або знімаючи зовнішні листки з рослини.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Світязь |
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
- Ціна: 4 ₴