Рижик звичайний (Lactarius deliciosus)
Гриб роду Чумацькик (лат. Lactarius) сімейства Сироежкові (лат. Russulaceae). Гарний їстівний гриб.Капелюх діаметром 4—12 см, спочатку опукла, потім розпрямляється і стає лійкоподібною, з загорнутими, пізніше розпрямленими краями, іноді з невеликим бугорком у центрі, гладка, блискуча, клейка в сиру погоду, жовтогарячого кольору з темнішими концентричними кільцями та плямами.
Вирощування гриба на присадибній ділянці.
Під гриби потрібно відвести затемнену ділянку площею 2,5-3 м2, на якій зробити «котлованчик» завглибшки 30 см. і наповнити його поживною сумішшю.
I-й шар (вистьується на дно котлована) — опале листя, трава, струмах або кора деревини (10 см).
II-й шар — наскрізна перегнійна або земля, забрана під деревами (10 см).
Потім рівномірно на всій площі розсипати зерновий міцель.
III-й шар — знову рослинні залишки, як і в I-му шарі, тільки завтовшки 3 см.
IV-й шар — городній ґрунт (3-5 см).
Після посіву зволожувати краплинним способом. За сухої погоди високої температури зволожувати в міру потреби як до появи грибів, так і під час їхнього росту.
Перші гриби потішать вас уже за 1,5-2 міс., потім з'являтимуться що 1-1,5 од. На відкритому ґрунті ростуть із травня до пізньої осені. Живить грибниця до 5 років.
У приміщенні гриби можна спробувати виростити таким самим способом, як і шампіньйони, але результати будуть набагато гірше, ніж на відкритому зоні; ймовірність схожості також знижується,
Росуть гриби за температури від 5 до 30 °C, оптимальна від 12 до 26 °C. У грибів немає періоду вегетації, тому вирощувати їх можна в будь-яку пору року.
Внимание! Дуже важливим чинником для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для рудику оптимальне значення кислотності Ph = 5-5 (слабокислею ґрунт). кисліший ґрунт (число Ph менше) необхідно розкидати поливом розчином негашеної вапна (100 г вапна на 5 л води на 1 м2).
Аматорське вирощування грибів не дає гарантованого результату, гак як урожай грибів сильно залежить від погодних і багатьох інших чинників. Проте, якщо «набити руку», мати достатній досвід, а також за відомої частки старанності можна розраховувати на непогані результати.
Термін придатності міцелію 6-7 років. Зберігати й сухому місці.
Дата виготовлення вкатана на пакованні.
Основні | |
---|---|
Виробник | Насіння країни |
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Міцелій грибів |
- Ціна: 30 ₴