Поросиник звичайний (Leccinum aurantiacum)
Підосиновик дуже гарний гриб. По місцю проживання є найближчим сусідом підберезівника.
Капелюх. Поросиник часто називають червоним грибом за колір капелюшки. Вона буває також буро-червоною, жовто-червоною або червоно-коричневою. Форма її напіввушкоподібна, зі злегка оксамитною поверхнею. У молодого гриба нижня сторона капелюшки білого кольору, у зрілого — сіра.
Ніжка. Гриб має високу ніжку (до 15 см), покриту мережею сірих лусочок.
М'якоть біла, на зламі швидко синє, згодом навіть може почорніти, проте це не впливає на смакові якості.
У природі підосиники ростуть переважно під осінами, а також у змішаних із осіннім лісом. Плодоносіння триває з кінця червня до кінця вересня. Є місцеві назви поосину: червонеловик, барвник, челечок (молодий підосиник).
Вирощування підосинника на садовій ділянці
Під гриби потрібно відвести затемнену ділянку площею 2,5-3 м2 під деревами, на якій зробити «котлованчик» завглибшки 30 см і наповнити його поживною сумішшю.
I-й шар (вистьується на дно котлована) — опале листя, трава, струмок або кора деревини, краще листя, кора та (або) тирси осини (10 см).
II-й шар — наскрізна перегнійна земля, забрана під деревами, бажано, під осями (10 см).
Потім рівномірно на всій площі розсипати зерновий міцель.
III-й шар — знову рослинні залишки, як і в I-му шарі, тільки завтовшки 3 см.
IV-й шар — городній ґрунт (3-5 см).
Після посіву зволожувати краплинним способом. За сухої погоди високої температури зволожувати в міру потреби як до появи грибів, так і під час їхнього росту. Або використовувати гідрогель із розрахунку 4 гна 1 м2.
Перші гриби потішать вас уже за 2,5-3 міс., потім з'являтимуться кожні 15 днів. На відкритому ґрунті ростуть із травня до пізньої осені. Живить грибниця до 5 років.
У приміщенні гриби можна спробувати виростити таким самим способом, як і шампіньйони, але результати будуть набагато гірше, ніж на відкритому зоні; ймовірність схожості також знижується.
Ростить гриби за t від 5 до 30 °C, оптимальна t від 12 до 26 °C. У грибів немає періоду вегетації, тому вирощувати їх можна в будь-яку пору року.
Термін придатності міцелію 5-7 років. Зберігати в сухому місці.
Дата виготовлення вказана на пакованні.
Основні | |
---|---|
Виробник | Насіння країни |
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Користувальницькі характеристики | |
Вид грибів | підосичник |
- Ціна: 30 ₴